Kokeiltu Otavassa: isotkin matot puhtaiksi vaivatta!

Matonpesu venesatamassa sujuu vain kesällä. Silloinkin on isojen mattojen käsittely hankalaa, koska ne eivät sovi pesualtaisiin eikä aina mankeliinkaan. Otavalaisille (etäämpääkin kannattaa tulla) on nyt käytettävissään mainio ja edullinen lähiratkaisu: Timo Tepposen perustama MATTOPESULA Otavan keskustassa (Vanha Otavantie 104), joka tarjoaa myös haku- ja pesupalvelun.

Timo Tepponen


MATTOPESULA (ovikilpi vasta tekeillä) löytyy  samasta teollisuushallista, missä on saman katon alla useita muitakin yrityksiä kuten Pajatsalon portit. Pesutilassa on iso kone, jonka käyttöön yrittäjä Tepponen mielellään opastaa ensimmäisellä kerralla, minkä jälkeen voi käydä itse pesemässä mattojaan koska tahansa. Tekstiviestillä tai soittamalla saa koodin oven omatoimiseen avaamiseen vaikkapa keskiyöllä.


Iso pesurumpu nielaisee kerralla n. 40 kg mattoja. Tämä tarkoittaa sitä, että metrinlevyisiä mattoja sopisi pituudesta riippuen sisälle 6-8 kappaletta. Itse kokeilin pesutulosta kolmella jäykähköllä keinokuitumatolla, joista jokainen oli vähintään 2,20 x 1,60 (eli  yhteensä yli 10 m2) ja jotka piti siis taitella, jotta ne sopivat sisälle. Sitten vain luukku kiinni, oma pesuaine annostelusäiliöön, ohjelman valinta ja startti. Puolentoista tunnin kuluttua puhtaat ja puolikuiviksi lingotut matot olivat valmiina kotiin vietäviksi. Todella yksinkertaista ja edullista: koko koneellinen maksoi vain 20 euroa!


Ohjelmia on eri tyyppisille matoille 12 kpl., kaikki hyvin selitettyinä erillisessä kansiossa. Esimerkiksi karvalankamattoja ei saa lingota kuin korkeintaan lyhyen aikaa, joten ne otetaan koneesta melkoisen märkinä kuivumaan ripustettaviksi. Veden lämpötilan voi valita 30-90 asteen välillä.


Paikalla ei ole maksupäätettä eli maksu suoritetaan joko samassa rakennuksessa työskentelevälle Timolle käteisenä tai laskuna. Selvintä on ensimmäisellä kerralla soittaa etukäteen Timolle numeroon 0400 960 241.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: