«Tänään sulle paljon toivotamme…»

Kirjastonhoitaja Merja Matilainen jäi eläkkeelle

Merja Matilaiselle on kertynyt 44 vuoden työrupeama kirjastonhoitajana. Niistä 15 tulisi Otavassa täyteen lokakuussa, jolloin Merjan virallinen eläkeaika alkaisi. Merja lopetti urakiidon pehmeällä jarrutuksella jo nyt eli lähtemällä lomalle. Irtautuminen työelämästä oli oikeastaan alkanut jo kevättalvella, kun kirjaston asiakaspalvelu lopetettiin koronan takia ja aukioloaikojakin myöhemmin vähennettiin. Tulevaisuudessa palvelee Otavan kirjaston asiakkaita kolmena päivänä kirjastonhoitaja Virve Soila Kalevankankaan kirjastosta.

Arvostetun kirjastonhoitajan läksijäisiin oli kirjastoon tänään 14.7.2020 kokoontunut pieni joukko ystäviä ja työtovereita, joilta sateli viisaita ohjeita eläkeläisen elämänhallintaan. ”Toisinaan juon aamulla kaksi tuntia kahvia, toisina päivinä en tee mitään”, hehkutti eräs eläkeläiskollega oloaan.  

Merjan mielestä oli työssä pienessä kirjastossa ollut parasta erilaisten ihmisten kohtaaminen, joilta kaikilta oli saanut monenlaista evästystä ja ajatuksia. Hän ei pelkää erakoituvansa, vaan nauttii siitä, että tulevaisuudessa voi mielensä mukaan osallistua vaikkapa kulttuuritapahtumiin päiväsaikaan tai jopa varata hammaslääkäriajan ilman erikoisjärjestelyjä. 120 kilometrin työmatka Kangasniemeltä Otavaan vaihtuu ensi alkuun lomamatkailuun Juhani Ahon ja Emil Halosen syntysijoilla. ”Katsotaan, mitä sitten tehdään…”

Viimeistä kertaa kirjojen kehystämänä: Merja ja Otavan kirjasto.
Otavan monitoiminainen Anneli Lokka muisti Merjaa laululla ja runolla: ”Onnea sulle toivotamme…” 
Palvelupäällikkö Mari Haatainen eläkeläislehteä ojentamassa.
Kollega Riitta Rusasen lahjakassi herätti uteliaisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: