Tähtiensä arvoinen Otava

Harvoin on Otava saanut niin paljon kehuja kuin viime päivinä, kun facebookissa eräs kirjoittaja kertoi harkitsevansa talon ostoa Otavasta ja kyseli kylämme hyviä ja huonoja puolia. Vastausten perusteella ei oikeastaan kenelläkään ole syytä asua muualla, sillä täällä melkein kaikki on positiivista.

Seuraavassa tosia ja väittämiä:

Otava on kyllä ihana asuinpaikka, luonto lähellä ja sopivasti erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä ympärillä. Eilen soudeltiin Puulalla ja se on kyllä omasta mielestäni yksi hienoimpia asioita täällä. Koulu, päiväkoti, Otavan Opisto, kirjasto ja kylän palvelut (muistetaan käyttää!) pitää kylää virkeänä. Tähtiensä arvoinen

Neljä eri osoitetta viimeisen 25 vuoden aikana, ja kaikki Otavassa. En näe syytä ettei seuraavakin voisi olla. Kiva kylä riittävillä palveluilla ja lyhyt matka isommalle kirkolle.   

Otavan palveluista, jotka muuten ovat parhaimmat Mikkelissä: kävelymatkan päässä on K-kauppa, S kauppa, huoltoasema, autokorjaamo, veneranta, uimaranta, kuntoportaat, pururata, matonpesupaikka, ala-aste, päiväkoti, ravintola, parturi, postipalvelut, Matkahuollon palvelut, partiolippukunta, metsästysseura, urheiluseura, Otava Seura, vapaapalokunta, kirkko, jääkiekkokaukalo, valaistu latu ja yhteys Kalevankankaan laduille…j

Ihanaa asua luonnon keskellä. Yhteisöllisyys toimii, mutta silti on hieno oma rauha.

Kaunista ja rauhallista, kaupunkiin just sopiva matka. Ystävälliset ja avuliaat asukkaat 

Yksi asia mitä ei ole syytä unohtaa, niin Otavassa on myös erittäin aktiivinen sopimuspalokunta  Eli jos avuntarve tulee, niin palokuntamme hoitaa kaikentyyppisiä pelastustoimen tehtäviä (tulipalot, liikenneonnettomuudet, ensivaste yms) tässä Otavan alueella. Tämä on sellainen asia, että sitä ei välttämättä tule ajatelleeksi siinä kohtaa kun sitä avuntarvetta ei ole päällä. Sitten jos se toteutuu että avuntarve tulee, niin sitä apua kaipaa pikimmiten ja näitä tilanteita varten meillä on Otavassa aktiivinen palokunta 

Olemme viihtyneet täällä 48 vuotta, tosi mukava paikka

Otavassa olen asunut viitisen vuotta ja kauniin ympäristön ja upean Puulan lisäksi täällä on huippumukavia ihmisiä! Avuliaita, puheliaita ja ystävällisiä 

Ja mielettömän kiva koulu ja päiväkoti.

Negatiivista ovat riittämättömät bussiyhteydet kaupunkiin. Mutta välimatkasta ”isolle kirkolle” löytyy etuakin: Otavassa ei nuoku humalaisia katujen varsilla, ketään ei ryöstetä tai kolkata iltapimeällä, ja useimmilla lapsilla koulutienä ovat rauhalliset kylätiet; pääteiden risteyksestäkin selviäisivät koululaiset ja mummot paremmin yli, jos hirvensalmelaiset ottaisivat ajoissa jalan kaasulta.

Paikkansa pitää väite, että työpaikkoja ei Otavassa ole liiemmin, mutta: etätyöläiset tervetuloa! Yli 20 taloa/asuntoa odottaa ostajaa. Valokuitukaapelitkin on jo asennettu Otavaan nopeita tietokoneyhteyksiä varten.

Lainaus: ”Kiinteistöjen hintataso on selvästi alhaisempi kuin esimerkiksi Rantakylässä.”

Pitää paikkansa, että verotettava keskiansio on otavalaisilla pienempi kuin kantakaupunkilaisilla. Mutta on otettava huomioon, että täällä liki 40 % asuu jonkin sorttisessa omistusasunnossa, jolloin asumismenotkin ovat pienemmät, ja että Otava on Mikkelin lapsirikkaimpia taajamia, millä lienee myös vaikutuksensa ansioihin ja verotukseen.

Kaiken kaikkiaan: me tänne jo juurtuneet voimme taputtaa olalle itseämme ja toisiamme onnistuneen kotipaikkavalinnan ansiosta ja toivottaa uudet tulijat tervetulleiksi. Eikö vain?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: