Otavan Seudun Eläkkeensaajien käsityökerho toiminut 11 vuotta.

Otavan seudun Eläkkeensaajien satapäinen yhdistys on normaaliaikoina hyvin aktiivinen: on ohjelmallista maanantaikerhoa, on tuolijumppaa ja sauvakävelyä, on ristikkokerhoa ja nyt jo 11 vuotta toiminut käsityökerho, joka koronarajoituksista huolimatta on pystynyt kokoontumaan viikoittain. Askartelumateriaalia on hankittu myyjäis- ja arpajaistuotoilla tai saatu lahjoituksina.

Sukkelat sormet ja näppärät näpit saavat paljon hyvää aikaan.

Vuosien mittaan on syntynyt kaikenlaista taideteoksista keskospeittoihin ja ”mustekaloihin”, jotka lahjoitettiin Mikkelin keskussairaalan keskososastolle. Hope-yhdistykselle lähtee tänäkin vuonna sukkia, lapasia ja nuken vuoteitakin jaettavaksi pukinpaketeissa vähävaraisille lapsiperheille. Myös seurakunnan diakoni käy hakemassa lahjoitukseen tarkoitettuja tuotteita kuten villamyssyjä ja lapasia. Palvelutaloon menee puolestaan suloisen lämpöisiä muhveja ja huovutettuja hypistelypalloja.

Otavan nuoret ja vanhat kaipaavat julkisia kokoontumistiloja

Yhteisen pöydän äärellä askarrellessa kukaan ei ole yksin, ja tuttujen seurassa oleminen ja rattoisat keskustelut onkin hyväntekeväisyyden ohella kerhokokoontumisten toinen tärkeä tavoite.  Käsityökerhoa on melkein kaikkien toimintavuosien aikana johtanut ompelu- ja sisustusartesaani Kaarina Karttunen avustajanaan tarpeen tullen muut kerholaiset. Kerholaiset kokoontuvat torstaisin Karttusen perheen omakotitalon kellarikerroksessa Otavan keskustassa. Julkinen kerhotila olisi toivottava, mutta tähän ratkaisuun päädyttiin, kun Mikkelin kaupunki kaksi vuotta sitten sulki Otavan nuorisotalon, jolloin sekä Otavan nuoriso että eläkeläiset menettivät omat kokoontumistilansa.

Liittymällä jäseneksi Otavan Seudun Eläkkeensaajiin (15.- vuosimaksu) saa Eläkkeensaajat -lehden ja voi osallistua yhdistyksen kaikkeen kerhotoimintaan kuten käsityökerhoonkin, missä käsityön harrastajat voivat toki tehdä myös omia käsitöitään eli yhteisiin projekteihin ei kenenkään ole pakko osallistua. Toiminta uusien ideoiden parissa alkaa taas tammikuussa 2021.

Otavan Seudun Eläkkeensaajien käsityökerhon uskollisia ahertajia. Kerhon johtaja Kaarina Karttunen kuvassa oikealla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: