Otava-Seura onnekas: hallitus uudistuu

40-vuotias Otava-Seura on onnistunut tavoitteessaan: ensi vuoden alusta seuran johto on nuorten aktiivisten otavalaisten käsissä. Seuran uusi puheenjohtaja esitellään kotisivulla otavalaisille virallisen vaihdoksen jälkeen. Eroava puheenjohtaja Juhani Manninen kertoo jäsenkirjeessään seuran viimeaikaisesta toiminnasta.

HYVÄ OTAVA-SEURA RY:N JÄSEN

On vierähtänyt yli vuosi edellisestä jäsentiedotteesta, tosin kotisivuiltamme ja Otava -facebookista on voinut lukea tapahtumista ym. Ilahduttavaa, että olemme saaneet muutamia uusiakin jäseniä, toivotan heidät tervetulleeksi mukaan toimintaan. Samalla toivon, että ns. vanhat jäsenet jaksaisivat pysyä tukena ja turvana jatkossakin.

Tämän vuoden sotki täydellisesti koronavirus, emmekä ole ainoa yhdistys, jolle näin kävi. Emme pitäneet ollenkaan kevätkokousta, vaan yhdistetyn kevät- ja syyskokouksen 19.11.2020. Päätöksistä tärkein oli uuden hallituksen valinta. Otava-Seura teki melkein täydellisen sukupolvenvaihdoksen, valta on ensi vuoden alusta nuorien ja innostuneiden otavalaisten hallussa. Puheenjohtajaksi valittiin Kalle Pesonen, muut hallituksen jäsenet ovat Laura Paasonen, Kirsi Manninen, Tuomas Karhunen ja entisenä Juhani Manninen siirtymävuoden ajan. Varajäseneksi valittiin Marika Parkkinen. 

Yhdistyksemme talous perustuu nykyisin jäsenmaksuihin ja myyntituotteiden markkinointiin. Koronavuonna emme ole voineet osallistua tapahtumiin, joten myyntituottoja ei ole. Siksi vetoankin kaikkiin jäseniin jäsenmaksun maksamiseksi. Jäsenmaksu on pidetty 10 eurossa henkilöjäseniltä ja 30 eurossa yritysjäseniltä. Toivottavasti voit maksaa vielä näin vuoden lopulla tämän vuoden jäsenmaksun, ellet ole jo maksanut.  Kiitos, jos teet sen! Kuten aiemmin on kerrottu, Mikkeli ei maksa enää toiminta-avustusta yhdistyksille ja aluejohtokunnan kohteet maksaa kaupunki suoraan toimittajille, niistä ei yhdistys saa euroakaan. Siksi jäsenmaksu on meille tosi tärkeä. Tilinumero on FI09 5271 0420 2827 42 Viite 1025 Jäsenmaksun voi maksaa myös Lähipalvelukeskukseen.

Mitä olemme viime aikoina tehneet?  Suurin ”työllistäjä” on ollut Mikkelin kaupunki, neuvottelukumppaneina ovat kaupungin poliittiset päättäjät ja viranhaltijat, heidän kanssaan on järjestetty tapaamisia ja neuvotteluja sekä Otavassa että Mikkelissä. Neuvottelujen tarkoituksena on ollut vähintäänkin nykyisten palvelujen säilyttäminen ja mieluusti niiden parantaminen tai jo lakkautettujen palauttaminen. Keskustelua ovat herättäneet liikenneyhteydet, kirjasto, nuorisotilat, terveyspalvelut, Lähipalvelukeskus monine palveluineen jne. Neuvottelujen lisäksi on lähetetty vetoomuskirjeitä ja selontekoja. 

Varmaan näkyvintä toimintaa ovat olleet aluejohtokuntien kautta rahoitetut ja Otava-Seuran hoitamat kohteet, kuten kuntolaitteet kuntopolun varteen, viime syksynä valmistuneet kuntoportaat, jotka nyt saivat valaistuksen ja nyt teon alla oleva skeittirata. Nämä ovat niitä ennalta tarkoin suunniteltuja kohteita, joihin voimme vuosittain anoa rahaa. Tämän vuoden rahat riittivät entiselle urheilukentälle tehtävän skeittiradan pohjan tekoon, kiitos Pekka Paalasen ja muiden talkoisiin osallistuneiden. Ensi vuodeksi on anottu varoja skeittiradan laitteita varten. Onneksi aluejohtokunnat saivat vielä ainakin neljä vuotta toiminta-aikaa, joten voimme jatkossakin tehdä vuosittain raha-anomuksen ennalta määrättyihin kohteisiin.

Näiden päätoimien ohella olemme huolehtineet Otavan kyläkirkon kevätsiivouksesta, sen ikkunoiden korjaamisista ja muista huoltomiehen tehtävistä. Viimeisimpänä korjautettiin kyläkirkon urut. Näiden rahoittamiseksi on pidetty kesäisin kirkko auki, Raija Hänninen on esitellyt kirkkoa ja kävijöiden vapaaehtoisilla maksuilla katetaan kirkonkuluja. Lisäksi talkootyönä korjasimme Konnaojan sillan.

Jätän nyt puheenjohtajan tehtävät, nämä vuodet ovat olleet mielenkiintoisia, olen oppinut paljon Otavasta ja otavalaisista. Olen vielä vuoden hallituksessa, koska haluan nähdä skeittiradan valmistuvan. Kiitos kaikille jäsenille, tulkaa runsaslukuisina tukemaan uutta hallitusta. Päämääränä on toimia niin, että Otava olisi hyvä paikka asua niin palveluiden kuin ympäristönkin puolesta.

Hyvää joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2021

Otavassa 14.12.2020

Juhani Manninen

Puheenjohtaja

HUOM! Otava-Seuran toimintakertomus 2020 ja toimintasuunnitelma vuodelle 2021 ovat luettavissa kotisivuotsikon ”Otava-Seuran kevät- ja syyskokous 2020” lopussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: