Maalla melkein kaupungissa

Tämä artikkeli on julkaistu alun perin Otava Happy Jazz -lehdessä kesällä 2021

Kärkölästä Otavaan muuttanut nelihenkinen perhe kurvaa pyörillään pellonlaitaa pitkin kulkevaa kevyen liikenteen väylää junaradan ali kohti lempipaikkaansa, omaa kotia. Kolme vuotta sitten perheen isän Tero Siikajärven työn myötä oli löydettävä perheelle koti ja lapsille hyvä koulu. Perheen äiti Miia Damberg on tyytyväinen valintaan; ”perheen ja lasten hyvinvointi ovat minulle ensisijaisia asioita, Otavassa on tuntunut hyvältä asua.”vassa on tuntunut hyvältä asua.”

Kolme vuotta sitten Otavaan muuttaneet Tero, Aada, Atte ja Miia tykkäävät pyöräillä yhdessä.

Puntaroidessaan uuden kodin sijaintia Mikkelin, Ristiinan ja Otavan välillä koululla ja maisemalla oli suuri rooli. Hämeestä kotoisin oleva Damberg antaa erityiskiitosta Otavan koululle puhtaudesta ja viihtyisyydestä, ja kertoo että, asuntoa etsiessä Otava vaikutti hyvin saman oloiselta junaratoineen kuin Kärkölän Järvelä, jossa perhe ennen asui; ”Otava on maalla melkein kaupungissa” Miia tokaisee. Otavan sijainti on hyvä myös lasten isovanhempien auttamiseen, molempien luo ajomatka on tunnin verran.

Neljännen luokan aloittavan Aadan mielestä parasta Otavassa ovat puhdas koulu ja kaverit. Kuudennelle luokalle siirtyvä Atte tykkää olla kavereiden kanssa, se on parasta. Pienen pyöräilyhaastattelun lomassa Aada kysyy yllättäen minulta: ”mikä sinusta on parasta Otavassa?”. Kun vastaan spontaanisti että ihmiset ja sijainti, huomaan että syntyperäisen otavalaisen ja tänne muuttastä parasta Otavassa ovat puhdas koulu ja kaverit. Kuudennelle luokalle siirtyvä Atte tyneen perheen mieltymykset ovat hyvin samanlaiset. Minusta on mukava että täällä tervehditään kadulla reippaasti kanssakulkijoita vaikkei lähemmin vielä tunnettaisi, ja Otavan sijainti on mitä mainioin; hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan ja veden äärellä on hyvä olla! Mia-äidin mielestä Otavassa parasta on Puula ja Otavan äidit Facebook-ryhmän myötä hän on tutustunut uusiin ystäviin. Tero isä on viihtynyt Versowood Oy Otavan sahalla ja pitää vapaa-ajallaan kotipuuhien tekemisestä ja perheen kanssa olemisesta. Koko perheen yhteinen harrastus on pyöräily pitkin kylän kauniita maisemia.

Kirsi Manninen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: