Otava Seuran hallitus 2021

Otava-seuran uusi hallitus vuodelle 2021 järjestäytyi tammikuussa. Olemme kokoontuneet hoitamaa kylän asioita seitsemän kokouksen verran ja paljon on saatu aikaan, rennolla otteella ja mukavissa merkeissä. Skeittiparkki on valmis ja sen avajaisia vietetään perjantaina 8.10.2021 klo 18:00-22:00, tervetuloa mukaan ihmettelemään vaikka et itse skeittaa! Tuulimyllyn kunnostus on seuraava iso hanke, jota parhaillaan työstämme. Kestävä ja Kohtaava Otava -tapahtumassa 25.9.2021 klo 10-14 on seuran toimesta vanha puukirkko auki, tervetuloa!

Kunnioitamme seuran pitkää perinnettä ja haluamme edelleen ylläpitää ja kehittää kaunista ja kulttuuriperinnöllisesti merkittävää kylää ja sen yhteisöllisyyttä, yhdessä kyläläisten ja muiden seutua kunnioittavien kanssa. Jos sinua kiinnostaa seuratyö kanssamme, älä epäröi olla yhteydessä meihin! Yhteystiedot löytyvät täältä.

Keitä me olemme?

Hallitus vastasi seuraaviin kysymyksiin, joiden kautta esittelemme itsemme:

1. Kuka olet?

2. Mikä olet ammatiltasi?

3. Mikä on mielestäsi Otavan kaunein paikka?

4. Mikä tekee Otavasta hyvän paikan olla, mikä täällä on parasta?

5. Mitä haaveita Otavan tulevaisuudelle sinulla on?

Kalle Pesonen | Puheenjohtaja

Olen 33- vuotias perheenisä Akkalan kylältä Otavasta. Vanhemmat ovat lähtöisin Juvalta ja itse olen syntynyt ja asunut ikäni Mikkelissä. Nykyinen asuntomme sijaitsee Puulan rannalla, joten ei ole lainkaan tavatonta ettenkö kävisi kesällä kokemassa verkkoja ennen töihin lähtöä tai poikkeaisi töistä tultuani syksyiseen metsään poimimaan sieniä tai marjoja. Vietän aikaa mielelläni luonnon helmassa, jossa on helppo rentoutua ja unohtaa työpäivän kiireet.

Olen lehtorina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Otavan kaunein paikka on kesäinen puula ja Heposelän karut kallioiset rannat – siinä olisi moni turisti ihmeissään luonnon muovaamia raukkeja katsellessaan.

Otavalaisten kesken vallitsee hyvä yhteishenki, kylällä on hyvin palveluita tarjolla ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia on runsaasti. Sijainniltaan Otava on erinomainen nukkumalähiö kaupungin työpaikkoja ajatellen ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Otava on myös mainio lähtösatama Puulan retkiä ajatellen. Tämä kaikki tekee Otavasta hyvän paikan olla.

Puulan hyödyntäminen matkailulle ja siten palveluiden kehittyminen matkailun ympärille on minun haaveeni Otavan tulevaisuudelle.

Laura Paasonen | sihteeri

Olen 41- vuotias teinipojan ja kahden pienen tytön äiti, muualta Otavaan muuttanut levoton sielu.

Olen yrittäjä, valmistan luonnon kosmetiikkaa ja ekopesuaineita.

Puula on Otavan kaunein paikka

Otavassa parasta oma koti, kaupungin läheisyys ja kyläyhteisö.

Haaveilen siitä että Otavaan muuttaa lisää lapsi perheitä, jotta nykyiset erinomaiset palvelut säilyvät tulevaisuudessakin.

Kirsi Manninen | Tiedottaja

Olen villasukissa viihtyvä, syntyperäinen otavalainen. Minulle elämä on taideteos ja inspiroidun arkisista asioista. Työni puolesta liikun neljän paikkakunnan välillä, onni, että rakastan liikkumista. Voin lähteä Otavasta, mutta Otava kulkee aina sydämessäni.

Olen taiji-opettaja ja korumuotoilija.

Otavan kaunein paikka on Hiidenvuori, sunnuntaisin auringonlaskun aikaan.

Otavassa parasta on ainutlaatuinen tunnelma, ihmiset ja kulttuurihistoriallinen maisema. Ystäväni puki sanoiksi tämän kylän tunnelman; ”Kirsi, Otava on kuin Muumimaailma!”. Arkea täällä eläneenä teen tähän oman kauniin lisäyksen: Otava on kuin eläisin keskellä Kaurismäen elokuvaa, muumimaailman pehmeydellä.

Haaveilen kulttuurielämysten laajentamisesta Otavassa; oma taidemuseo, jossa nykytaiteen lisäksi voisi olla pysyvä näyttely kertomassa kylän historiasta ja nykyhetkestä, klassisen musiikin konserteista upeassa puukirkossamme. Myös säännölliset jazz-klubit, Happy-jazz -tapahtuman lisäksi, kuulostaa hyvältä haaveelta minun korvilleni. Haaveilen myös paikallisjunasta välille Mäntyharju-Otava-Mikkeli.

Tuomas Karhunen

Olen 44- vuotias paljasjalkainen otavalainen.

Olen puuseppä-yrittäjä toisessa polvessa.

Vaikea määritellä yhtä yksittäistä kaunista paikkaa kylällämme. Tekisi mieli sanoa kotipiha, mutta vastaan näkymä Lokanpelloilta Otavantietä ajaessa. Siinähän näkyy kaikki: tuulimylly, vähän Puulaa, kirkontorni sekä opiston rakennukset.

Täällä vaan on ihmisen hyvä olla. Lähes kaikki tarvittava löytyy omalta kylältä. Mihin sitä nyt kukaan kotoaan lähtisi.

Haaveilen, että saadaan otavalaiset vielä enemmän puhaltamaan ”yhteen hiileen”. Yhdessä olemme paljon vahvempia kuin yksin.

Juhani Manninen

Asun noin 11 kuukautta vuodessa Pääskynniemellä vanhassa suvun maatalossa.

Olen eläkkeellä, viimeiset 8 vuotta olin toimitusjohtajana muutamassa ulkomaisessa yhtiössä.

Otavan kaunein paikka on Röppään pellolla oleva tuulimylly.

Parasta Otavassa on sen yhteisöllisyys. Tarvittavat palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Haaveena on saada eri yhteisöjen yhteistyö nykyistä paremmaksi.

Marika Parkkinen

Olen kolmeakymppiä lähestyvä kahden tyttären äiti Otavasta.

Olen ammatiltani luokanopettaja. Opiskelen tällä hetkellä myös sosionomiksi.

Otavan kaunein paikka on Susiniementien ja uimarannan välissä oleva metsäkaistale järven rannalla.

Otavassa on lasten hyvä kasvaa, sillä täällä on erinomainen koulu ja päiväkoti. Lähes kaikki, mitä tarvitaan hyvään arkeen, löytyy omalta kylältä. Silti kaupunkiinkaan ei ole pitkä matka.

Toivoisin, että Otavaan saataisiin joku vetonaula. Se voisi olla esimerkiksi luontoreitti, Puumalan Norppapolun tapaan, tai päiväkodin takana olevan liikunta-alueen kehittäminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: